Spróbuj lekkich, zmysłowych przyjemności!
4.9 (98.07%) 363 votes

W tym roku piękna, słoneczna pogoda zawitała do nas wcześniej niż zwykle! Możemy już na dobre schować w głębi szafy ciepłe swetry i kurtki i sięgnąć po zwiewne, kwieciste sukienki. Wraz ze zmianą garderoby na letnią, zmieniamy też nasze menu. Mamy ochotę na pyszne, lekkie przekąski. Latem możemy się nimi cieszyć niemal na każdym kroku!

Nieustannie napotykamy na swojej drodze liczne wakacyjne budki kuszące pysznościami. Czy musimy odmawiać sobie przyjemności? Odpowiedź jest prosta: oczywiście, że nie! W końcu lubimy się rozpieszczać. Każda z nas powinna znaleźć moment tylko dla siebie, chwilę poświęconą na relaks i pobudzenie zmysłów… na przykład zmysłu smaku! Lubimy sięgać po pyszne przekąski, które rozpieszczają nasze podniebienie. Idealny będzie na przykład lekki pudding kokosowy z tapioki z dodatkiem Czekodżemu Truskawka z Belgijską Czekoladą od Łowicza, który stanie się przepysznym ukoronowaniem wakacyjnych chwil.

Czekodżemy Łowicza to znakomita propozycja dla wszystkich, którzy lubią sprawiać sobie kulinarne przyjemności. To innowacja jakiej jeszcze nie było! W każdym słoiczku odkryjemy podwójną porcję smakowitego połączenia. Idealnie dobrane proporcje rozpływającej się w ustach, belgijskiej mlecznej czekolady z ulubionymi owocami: truskawką, wiśnią, śliwką i brzoskwinią to prawdziwa uczta dla zmysłów! Czekodżemy od Łowicza rozpieszczą bowiem nasz zmysł smaku, a dzięki połączeniu czekolady z kawałkami owoców na podniebieniu poczujemy aksamitny dotyk jedynej w swoim rodzaju przyjemności.

Kokosowo-truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Składniki (3-6 porcji):
mleko kokosowe – 400 ml
woda – 200 ml
truskawki – 200 g
tapioka – 60 g
cukier – 1 łyżeczka
sok z cytryny – 1 łyżka
czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą – 1 słoik

Wykonanie:
Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu – często mieszając – do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej), aż ziarna staną się przeźroczyste, a następnie ostudzić. W międzyczasie truskawki pokroić na małe kawałki. Na dno pucharka wylewać kolejno warstwy czekodżemu, tapioki, truskawek, tapioki. Na wierzch dodać dwie łyżeczki czekodżemu.

Share Button